Pigmentové škvrny

Pigmentové škvrny? S kozmetikou Institut Esthederm ich vieme zredukovať až ich úplne odstrániť.

Veľa ľudí trápia pigmentové škvrny, ktoré počas leta ,,vedia pri zlom ošetrovaní vystúpiť na pokožku´´. Prečo sa vlastne pigmentové škvrny objavia?

Ak nadmerne vystavujeme kožu slnečnému žiareniu so zlou ochranou, kožné bunky reagujú zvýšenou tvorbou melanínu (pigmentu - tmavého farbiva). Pokiaľ je niekde narušená jeho tvorba, dochádza k vzniku pigmentových škvŕn, k tzv. hyperpigmentácii. Pigmentové škvrny však nie sú iba dôsledkom nadmerného opaľovania. Vznikajú aj pri používaní niektorých liekov, ktoré obsahujú tetraciklíny či ciprofloxacín. Ich tvorbu taktiež ovplyňujú aj hormonálne zmeny počas tehotenstva, ako aj pri užívaní hormonálnej antikoncepcie, kde je zvýšená tvorba estrogénu, čo prispieva k väčšej aktivite melanocytových buniek. Existuje však ešte možnosť vzniku pigmentových škvŕn pri zlej látkovej premene, napr. pri ochoreniach pečene a obličiek. Čiže tých vplyvov je viacero.

Rozlišujeme priamu a nepriamu pigmentáciu. Priama pigmentácia je dôsledkom slnečného UV žiarenia. UV žiarenie pôsobí priamo na melanocyty a aktivuje tvorbu melanínu, farbiva.

Pri nepriamej pigmentácii dochádza v podstate k samovoľnej tvorbe melanínu (keratinocyty sami produkujú mediátory, ktoré aktivujú melanocyty a tvorí sa melanín). V prípade hyperpigmentácie je rovnováha pri priamej a nepriamej pigmentácii narušená. Už hyperpigmentované keratinocyty tvoria nadmerné množstvo mediátorov pigmentácie. Tieto oblasti sa potom opaľujú viac (priamo aj nepriamo), čo zvyšuje nerovnomernosť vzhľadu pleti.

S kozmetikou Institut Esthederm dokážeme blokovať tak priamu ako aj nepriamu pigmentáciu. S pigmentovými škvrnami vieme postupne pracovať až ich úplne odstrániť a to pomocou kozmetických ošetrení ako aj správne zvolených produktov.

Starostlivosť o pleť s pigmentovými škvrnami počas slnečných dní

Produkt, ktorý odporúčame používať počas leta v prípade problémov s pigmentovými škvrnami je Photo Reverse (SPF50). Photo Reverse nám pomáha blokovať priamu aj nepriamu pigmentáciu, teda pigmentové škvrny sa pri pobyte na slnku nezvýrazňujú a zároveň svojím zložením pomáha pleť, pigmentové škvrny postupne zosvetlovať. Je to prvá slnečná starostlivosť, ktorá zosvetľuje pokožku aj pri pobyte na slnku a zároveň pleť dokonale chráni pred slnečnými lúčmi a negatívnymi účinkami slnečného žiarenia.. Pleť sa pri pobyte na slnku takmer neopáli, resp. opáli sa iba minimálne. Krém je potrebné nanášať každé dve hodiny, ideálne 20 minút pred pobytom na slnku. Photo Reverse môžte používať počas slnečných dní ako denný krém. Keďže slniečko je dosť intenzívne už aj počas jarných dní, odporúčame ho používať ako denný krém už aj počas jari.

Je veľa klientiek ktoré si chcú slniečko čo najviac užívať a čo najviac sa opáliť, aj keď trpia pigmentovými škvrnami. Pre klientky ktoré sa chcú výraznejšie opáliť odporúčame z našej slnečnej rady Photo Regul (SPF30). Optimalizuje priamu pigmentáciu a inhibuje nepriamu pigmentáciu, ktorá je charakteristická pre pigmentové škvrny, a redukuje tak ich intenzitu. Dochádza k zníženiu intenzity pigmentových škvŕn a stimuluje opálenie na miestach bez hyperpigmentácie. Na začiatku opaľovania samozrejme pigmentuje ako prvá pigmentová škvrna, avšak po pár dňoch dochádza k blokovaniu opálenia pigmentovej škvrny a zostatok pokožky sa rovnomerne opáli a dochádza k miernemu zjednoteniu. Photo Regul teda optimalizuje opálenie a redukuje viditeľnosť a kontrast pigmentových škvŕn. Aplikujte na tvár, krk a dekolt 20 minút pred pobytom na slnku. Opakujte každé 2 hodiny a po každom pobyte vo vode.

Starostlivosť o pleť s pigmentovými škvrnami počas jesenných a zimných dní

Pigmentové škvrny vieme vybieliť aj produktmi z rady ESTHE WHITE, ktorá je vhodná na celoročné používanie. Produkty z rady ESTHE WHITE obsahujú sladké drievko,ktoré pôsobí protizápalovo, glukozamín, vitamín C pôsobí ako antioxidant, rieši zoxidovaný melanín. Obsahuje Lkarnoyin ktorý krásne rožiaruje pokožku.Na lokálne pigmentové škvrny mámeESTHE WHITE cielený koncentrát, ktoré obsahuje kyselinu citronovú.Táto gulička na lokálne použitie je vhodná iba na noc a to kvôli vyššiemu obsahu kyseliny citrónovej. Pena na čistenie vôbec nevysušuje pokožku. Je vhodné ju používať aj pri odličovaní pokožky.

Čo vieme ponúknuť klientkám v kozmetickom salóne keď prídu s pigmentovými škvrnami?

Už pri základnom čistení pokožky jemne zjednocujeme tón pokožky. Ďalej máme v ponuke kozmetické ošetrenie OXYPEELING, ktoré je vhodné robiť v zimných mesiacoch, kedy nie je slniečko také silné, keďže pri tomto ošetrení používame kyselinu salicilovú a kyselinu citronovú. Je to jemné zbrusovanie pokožky. Ošetrenie postupne zbrusuje jazvičky po akné a pri tomto zbrusovaní sa odstraňujú pigmentové škvrny.Tak isto ako máme ESTHE WHITE radu, máme aj ESTHE WHITE ošetrenie. Pri tomto ošetrení používame kyselinu salicilovú a kyselinu citronovú. Preto je toto ošetrenie vhodné na zimu.