INSTITUT ESTHEDERM - KOZMETIKA AJ PRE MUŽOV

INSTITUT ESTHEDERM - KOZMETIKA AJ PRE MUŽOV

Často dostávame otázky typu: Je kozmetika INSTITUT ESTHEDERM vhodná aj pre pánov? Čo má môj manžel z Esthedermu používať, resp. má vôbec Esthederm v ponuke produkty, ktoré sú určené aj pre pánov? Odpoveď je veľmi jednoduchá, áno má. Áno, sme si vedomí, že časy, kedy muži starostlivosti o telo a pleť venovali minimálnu pozornosť, sú dávno preč. Aj páni sa chcú cítiť sviežo, atraktívne a je pre nich dôležité, aby mali zdravú pleť a venujú tomu aj náležitú pozornosť.

Mužská pokožka

Keďže mužom v porovnaní so ženami koluje v krvi niekoľkonásobne vyššie množstvo testosterónu, odlišnosti medzi obomi pohlaviami sa prejavujú už v samotnej štruktúre kože. Tá mužská je totiž až o pätinu hutnejšia a obsahuje väčší počet mazových žliazok. To má za následok, že pokožka pánov je vo všeobecnosti mastnejšia a častejšie sa na nej tvoria nedokonalosti. Vplyvom pravidelného holenia je navyše precitlivená, čo nezriedka vedie k podráždeniu a drobným červeným vyrážkam. Na druhej strane však pokožka mužov starne neskôr, čo sa prejavuje iným typom vrások či očných vačkov.

Produkty vhodné pre mužskú pokožku

Kozmetika INSTITUT ESTHEDERM má v ponuke aj produkty, ktoré sú pre pánov ako stvorené. Avšak ktoré to sú? Predstavíme Vám pár produktov ktoré sú pre mužov vhodnou voľbou a povieme Vám aj prečo. Pri starostlivosti o pleť vždy začíname s jej čistením. No a tu je pánskou voľbou číslo jeden PURE CLEANSING FOAM - purifikačná čistiaca pena, alebo PURE CLEANSING GEL - purifikačný čistiaci gél. Sú vhodné pre pleť so sklonom k nadmernému mazotoku a lesknutiu. A pre tých, ktorí dávajú prednosť čisteniu v kombinácii s vodou. No a to je prípad väčšiny mužov.

Aj pre mužov je práve kvôli nadmernému mazotoku veľmi dôležité doplnkové čistenie pleti párkrát do týždňa. Takže do mužských "must have" produktov musíme zaradiť aj skvelú dvojičku GENTLE DEEP PORE CLEANSER - hĺbkový čistič pórov a LIGHTENING BUFFING MASK - zosvetľujúca maska. Hĺbkový čistič pórov dokáže vytiahnuť nečistoty z pórov a naštartuje obranné mechanizmy pokožky. Vynikajúco pomáha pri lesknutí pleti, resp. nadmernému mazotoku. Zosvetľujúc maska Buffing mask pomáha pleť dočistiť a zjednotiť jej odtieň. Rozširuje aktívne zložky do jadra buniek, absorbuje prebytok kožného mazu a odstraňuje odumreté bunky a povrchové chyby, ktoré spôsobujú upchávanie pórov. Pleť je hladšia, svetlejšia, krásne zjednotená. Ako tieto dva produkty správne používať nájdete na našom FB profile, ako aj na našej stránke v popise produktu.

No a čo použiť na každodennú starostlivosť, aký krém, aké sérum? Pre pánov sú jednoznačne skvelou voľbou produkty s ľahšou textúrou, ktoré pleť hydratujú a popritom ju nezaťažujú. Prvým z nich je AQUA DIFFUSION FLUID - hydratačný fluid Hydratačný fluid je skvelý keď pleti chýba hydratácia. Pleť sa vtedy snaží chrániť a tak produkuje nadmerné množstvo kožného mazu. Výsledkom je tak príliš mastná, lesklá pleť, ktorá pôsobí nezdravo. Fluid s ľahučkou konzistenciou zabezpečuje pleti hĺbkovú a dlhodobú hydratáciu tak, že ju naučí, ako fungovať normálne, aby si sama vedela získavať a udržiavať vodu a zároveň regulovať tvorbu kožného mazu. No a druhým je CELLULAR WATER GEL - gél s celulárnou vodou. Celulárny gél je ultra ľahký, ktorý sa rýchlo vstrebá do pokožky a dodá energiu a hydratáciu jej bunkám. Pleť získava energiu, hydratáciu, je revitalizovaná a žiari. Prípadne môžu vyskúšať aj CELLULAR WATER FONDANT MOISTURIZING CREAM.

Ideálne je, ak sa tieto produkty doplnia sérom CELLULAR CONCENTRATE FUNDAMENTAL SERUM - celulárny koncentrát. Celulárny koncentrát je vynikajúcim prípravkom, ktorý dokáže rozoznať dysfunkciu Vašej pleti (u mužov to je väčšinou dehydratácia pleti, lesknutie), a postupne ju učí správne fungovať, dochádza k jej prevýchove. Spomaľuje prejavy starnutia pleti. Pleť postupne vyhladzuje a zjednotí. Vždy sa najskôr na vyčistenú pleť aplikuje sérum a po pár minútach aj krém. Ak by to bolo pre pánov veľa, môžte na večer použiť iba sérum a ráno použijete iba krém.

Tieto produkty sú pre každého muža skvelou voľbou. Verte mi, som muž a viem o čom hovorím.... teda píšem :)

Števo