Slnečná abeceda - pár tipov pre krásne opálenie s Institut Esthederm

Slnečná abeceda - pár tipov pre krásne opálenie s Institut Esthederm

Tešíte sa na dovolenku, ale zároveň vo vás prevažujú obavy zo spálenia, pigmentácií, starnutia pleti alebo dokonca z rakoviny kože? Myslite na to, že všetko si vyžaduje rovnováhu a zdravý rozum. Používajte ho aj pri opaľovaní.

Pozitívne účinky slnka akosi zatienila hrozba rakoviny kože. „Sústredíme sa na výšku SPF, teda ‚sun protection factora‘, ktorý hovorí iba o ochrane kože pred spálením,“ konštatuje Ľuboslava Gáborová, odborná školiteľka Institut Esthederm, a zdôrazňuje, že rovnako dôležitá je podpora prirodzených obranných systémov kožnej bunky. Schopnosťou každej kožnej bunky je chrániť si DNA pomocou opálenia, antiradikálového systému a prirodzených protizápalových mechanizmov. Na pochopení tejto základnej schopnosti kože stoja prípravky, ktoré zaručujú zdravé opálenie. Samozrejmosťou je aj filtračný systém na zachovanie povrchovej ochrany kože, ale v harmonickej miere. Tak ako nie je správne nadmerne ošetrovať zdravú kožu, nie je ani ideálne zdravú kožu nadmerne chrániť.

Začína sa prevýchova

Koža má schopnosť prispôsobiť sa slnku. Problémom súčasnosti je však náš životný štýl. Sme zavretí v práci, presú- vame sa autom do obchodných centier, odtiaľ domov a potom na dovolenku. Nehovoriac o tom, že je čoraz častejšie a modernejšie odletieť za exotikou v zimných mesiacoch, čo je fantastické pre psychiku, no šokujúce pre kožné bunky, ktoré sú v našich zemepisných šírkach v tomto období pod vrstvami oblečenia v režime zimného spánku. Nie sú pripravené na náhle vystavenie slnku. Chceme ich ochrániť vysokým SPF, ale ide iba o povrchovú ochranu, ktorá navyše bráni prieniku toho zdravého, čo zo slnečných lúčov môžeme vyťažiť. „Prirovnala by som to k túžbe zabehnúť maratón, ktorý si vyžaduje postupnú bežeckú prípravu. Ak ju podceníte, telo to nezvládne, rovnako pokožka nezvláda náhle vysoké dávky slnečného žiarenia. Dochádza k nebezpečnému spáleniu a prehnaným reakciám, alergiám,“ varuje odborníčka. Opaľovacia kozmetika Institut Esthederm zobúdza kožné bunky a stimuluje ich obranné mechanizmy skôr, než pokožku vystavíte slnku. Ideálne je začať s prípravou na opaľovanie dva týždne predtým, než sa plánujete opaľovať.

Návrat k rovnováhe

Technológia opaľovacej kozmetiky Institut Esthederm do detailov vychádza z fyziológie kože a procesov, ktoré v nej prebiehajú. ADAPTASUN ako jeden z hlavných patentov v prípravkoch Institut Esthederm urýchľuje a zintenzívňuje opálenie, čím zabezpečí prirodzenú ochranu pred spálením. Druhá dôležitá zložka – GLOBAL CELLULAR PROTECTION aktivuje vnútorné ochranné mechanizmy v bunkách pokožky – ochranu proti voľným radikálom a ochranu DNA pred prípadným poškodením vplyvom UV žiarenia. Úplným základom a samozrejmosťou je prítomnosť moderných, účinných povrchových filtrov, ktoré zabezpečia ochranu pred spálením v podmienkach, ktoré sú pre pleť extrémne, naprí- klad na dovolenke pri mori. Výsledkom je nádherné rovnomerné opálenie bez spálenia. To si však vyžaduje prípravu, tréning, vďaka ktorému koža slnko privíta a prestane naň hystericky reagovať v podobe alergických reakcií. A to bez ohľadu na fototyp. Každá koža môže byť zdravo opálená a krásna. Institut Esthederm zameriava pozornosť na pozitívne a zdravé účinky slneč- ných lúčov a dovoľuje koži, aby si ich užívala plnými dúškami. Patrí medzi ne najmä syntéza vitamínu D či zlepšenie stavu niektorých kožných ochorení, nehovoriac o pozitívnych účinkoch na psychiku.

Nerobte si vrásky zo slnka

Vrásky vznikajú v dôsledku masívnej dehydratácie pokožky a pôsobením UVA žiarenia do hĺbky kože. UVA žiarenie preniká do hĺbky pokožky o deväťdesiat percent viac než UVB a priamo poškodzuje kolagénové a elastínové vlákna. „Na to, aby sme tomu zabránili, musíme kožu chrániť do hĺbky. Opaľovacie prípravky Institut Esthederm neutralizujú negatívne účinky žiarenia spôsobujúce fotostarnutie a zároveň stimulujú prirodzené sebaobranné mechanizmy,“ predstavuje Ľuboslava Gáborová Bronz Repair, vyvinutý s cieľom nadobudnutia pokožky pobozkanej slnkom bez známok starnutia. Technológia Repair je stvorená na spevnenie základov pleti a tým na prevenciu a korekciu vrások pre ženy nad tridsať rokov. Vďaka nej sa môžu opaľovať a neurýchlia si tým starnutie. Tajomstvo spočíva v schopnosti kozmetiky opraviť podporné vlákna kože, teda elastín, kolagén a glykosaminoglykány, medzi nimi naprí- klad známu kyselinu hyalurónovú. Opravuje kožné mikrolézie, ktoré vznikajú pri nadmernom vystavení slnku.

Ako na to

Myslite na to, že ak ste dlho chránili pokožku naozaj vysokými chemickými i minerálnymi clonami, bude jej dlhšie trvať, kým sa opäť začne sama chrániť pigmentom a dá vám zdravú farbu. Skvelá je predpríprava prípravkom Bronze Impulse. Aplikácia aktivuje kožné bunky, ktoré sa začnú správať tak, akoby už boli na slnku. A pokožka začne hnednúť, pretože dostala prvý impulz, aby hnedla. Opaľovací prostriedok vyberajte podľa textúry, ktorá vám najviac vyhovuje – olej, mlieko, tekutejšie mlieko v spreji, a podľa počtu slniečok – 2 zodpovedajú faktoru 20 – 30, 3 slniečka faktoru 35 – 40. Mlieko po opaľovaní pleť nielen zregeneruje, hydratuje, ale vďaka patentu ADAPTASUN dlho aj po dovolenke podporuje jej hnednutie. Ak chcete byť naozaj dôkladní, na spláchnutie všetkých clôn, faktorov a iných nánosov použite nový „ nablýskaný“ sprchovací micelárny gél v tube, ktorý takisto popracuje aj na prirodzenom hnednutí pleti.