„Meníme životy tým, ktorí zmenu potrebujú a chcú”​

„Meníme životy tým, ktorí zmenu potrebujú a chcú”​

„Meníme životy tým, ktorí zmenu potrebujú a chcú”

Volám sa Martin Gábor a takmer 4 roky vediem francúzsku značku Institut Esthederm na Slovensku a v Čechách. Prečo píšem? Po dvoch rokoch spolupráce s časopisom LNE a viacerých článkoch o produktoch cítim potrebu oboznámiť vás aj s tým, ako pracujeme a čo konkrétne môžete od spolupráce očakávať.

Cieľom je osloviť a inšpirovať tie z vás - kozmetičky, majiteľky salónov, ktorým naša filozofia a spôsob práce vyhovuje. Čiže nájsť tých správnych partnerov pre dlhodobú a úspešnú spoluprácu, ktorá bude obe strany baviť. Po 4 rokoch práce na Slovensku môžem povedať, že sme stále ešte na začiatku. Institut Esthederm sa ale postupne vďaka systematickým a rozumným investíciám do médií stáva známou a silnou značkou. Myslím si, že práve teraz je ten najvhodnejší čas rozšíriť naše rady a stať sa tak súčasťou budúcnosti silnej a stabilnej značky. Verím, že nie sme tradičná spoločnosť a náš tím a spôsob práce má mnoho osobitostí, ktoré prinášajú našim kozmetičkám a salónom novú energiu do ich práce a verím, že aj do života.

Myslím si, že najlepšie bude, keď vám spoluprácu s nami a našou značkou popíše priamo jedna z členiek našej „Esthedermovej“ kozmeticko-lekárenskej, ale hlavne ľudskej partie – kozmetička a majiteľka kozmetického salóna Institut Esthederm Paris – The Way of Beauty – Veronika Húsková.

Veronika Húsková

„Veľmi sa teším, že mám tú česť zdieľať s vami moje osobné skúsenosti s jedinečnou kozmetikou - Institut Esthederm Paris. Hoci je moja práca s touto značkou ešte len na začiatku, keďže vo vlastnom salóne pracujem len od februára tohto roku, verím, že mám niekoľko poznatkov, o ktoré by bola škoda sa nepodeliť. V úvode dal Martin tomuto článku podtitul: ,,Institut Esthederm mení životy tým, ktorí to potrebujú a chcú.“ Ja spadám do tejto kategórie o zmene života vďaka Institut Esthederm na 100%. Len pre taký celkový obraz: som z Košíc, mám 25 rokov a po skoro 6 rokoch - aby som bola presná po 5 rokoch a 265 dňoch - som opustila lekáreň arozhodla som sa splniť si sen a otvoriť si svoj vlastný kozmetický salón. Možno sa pýtate, čo ma viedlo ako farmaceutickú laborantku takto zmeniť „povolanie“ a tu sa dostávame k Institut Esthederm. Pracovala som v typickom shopping centre 12 hodín denne v uponáhľanej prevádzke. Vždy ma to však ťahalo ku kozmetike. Pred zhruba 3 rokmi padlo rozhodnutie, že sortiment lekárne obohatíme aj o produkty Institut Esthederm. Doteraz si pamätám na prvé školenie, keď som sa „chytala“ za hlavu, že čo zase za ,,zázrak“ ku nám dorazil. Potom som však absolvovala stretnutie v Chorvátskom Grobe, kde nám bolo predstavené know-how firmy a filozofia a to bolo niečo naozaj výnimočné, pretože s takýmto prístupom som sa predtým nikdy nestretla. Povedala som si, že to skúsim a začnem sa práci so značkou Institut Esthederm venovať naplno. Študovala som si veci, začala som ponúkať produkty a zrazu som si uvedomila, že klienti ktorí Institut Esthederm vyskúšali, sa vrátili a boli nadšení. Takto postupne som si začala budovať dôveru ja sama v sebe, že to naozaj funguje. Samy však určite viete, že jedna vec, je pýtať sa klientky akú má pleť, aké má potreby a druhá vec je ju mať pod rukami, dotýkať sa jej a vidieť na vlastné oči, ako reaguje na jednotlivé podnety. Túto možnosť zažiť si ,,pokožku pod vlastnými rukami“ som bohužiaľ v lekárni nemala. A potom to prišlo: ,,Prečo by som si sama nemohla otvoriť salón a stať sa kozmetičkou?“ No a s kým iným ako s „Esthedermom“, s kozmetikou ktorá prináša reálne výsledky? Mám klientky ktoré trápia aj závažné kožné disfunkcie (rozacea, ťažké formy akné, vysoká citlivosť, slnečná alergia...) a práve tu je dôležitý VÝSLEDOK. Lebo takéto klientky si prešli už všeličím. Je síce ťažšie získať si ich dôveru, ale keď sa to podarí (a verte mi že sa podarí) už je „naša“.

Ako príklad uvediem odozvu mojej klientky ktorej diagnostikovali Rozaceu: ,,Ahoj, no ja viem že už som trápna s tým mojim Esthederm ošiaľom...ale kto ma tak skvelo pochopí ako ty!? Tak ti píšem, že som dala experiment...úplne som vysadila masť od kožnej a jednoducho som si pleť ráno aj večer ošetrovala Esthedermom... predtým som na noc používala masť na Rozaceu od kožnej a sama vieš, že je to humus...tak som si hovorila, že toto si predsa nebudem na tvár dávať celý život....no a čuduj sa svetu...tretí deň a pleť je taká, že tá masť na Rozaceu je teraz vhodná maximálne tak do smetnej bedne. Kľudne zozdieľaj zákazníčkam môj príbeh...sa už neviem dočkať na ošetrenie.» Veľkú zásluhu na tomto má jedinečné zloženie produktov. Ja stále hovorím, že Institut Esthederm neberiem ako kozmetiku, ale skôr ako liek. Naozaj je to ,,prudko inteligentná“ zmes účinných látok a ako keby každá jedna zložka presne vedela, kde sa má dostať a čo tam má robiť. Navyše prísť a zažiť ošetrenie Institut Esthederm je niečo, čo prinúti zastaviť a venovať sa len sebe a svojej pokožke. A ona nám to vráti 100x tých pár minút, ktoré jej zo svojho času obetujeme. Opäť pripájam referenciu priamo od klientky: ,,Moja zlatá, ešte raz ďakujem, bolo šťastie Ťa stretnúť, lebo s mojou pleťou robíš ozaj zázraky. Viditeľne sa zlepšila jej kvalita, vyzerá zdravšie a som tak v pohode, že už nemusím používať žiadne make-upy. Musím Ti povedať, že som fakt šťastná, že mi Ťa privial osud do cesty, môj „ksichtík“ je vyhladený, jemný, no paráda. Bozkávam Tvoje ručičky. Konečne mám zo seba dobrý pocit! » A presne toto ma neskutočne ženie ďalej. Čo je viac ako spokojná klientka? Pre mňa je ešte veľmi podstatné spomenúť podporu zo strany samotnej firmy Institut Esthederm. Nie je to len o „materiálnej pomoci“, urobení objednávky, dodaní uterákov, testerov a koniec. Skutočne, pracujú tak ako my s každou jednou klientkou originálne a jedinečne. Ponúka sa množstvo aktivít, školení, workshopov, stále nové ošetrenia, stretnutia naozaj stačí si vybrať, aká forma komu vyhovuje. Mňa veľmi teší, že firme záleží na našich názoroch a stačí si povedať, čo by nám pri práci pomohlo a keď je to len trochu možné, hneď to zabezpečia. Mne osobne to veľmi pomáha pri mojej práci. Vypočuť si skúsenosti ostatných kozmetičiek, dievčat z lekární, lebo je to priamo z praxe, žiadna teória. Som skutočne rada, že môžem aj svojou maličkosťou prispieť a „rozsievať“ Institut Esthederm medzi ľudí. Ale lepšie raz zažiť, ako 100 x počuť. Toto stále opakujem aj mojim klientkam, ktorým som veľmi vďačná, že mi dôverujú a spoločne so mnou sa vydali na svoju ,The Way Of Beauty‘. „