Hydratácia pleti

Hydratácia pleti

Hydratácia pleti priamo súvisí s krásou pleti. Ak chceme mať pleť krásnu, musí byť hydratovaná. Bez toho to nie je možné. Predtým ako začneme riešiť akúkoľvek dysfunkciu pleti alebo starnutie pleti, je potrebné pleť najskôr hydratovať.

Voda je pre našu pokožku najblahodarnejší elixír, aký nám príroda ponúka. V koži mladej pleti predstavuje obsah vody 10 - 20%. Aby to tak aj zostalo, treba ju zavlažovať, zavlažovať a ešte raz zavlažovať. A to tak zvnútra ako aj zvonka, inak si koledujete o vysúšanie, nepekný vzhľad a rôzne kožné problémy. Ak obsah vody klesne pod 10%, pokožka sa stáva suchá a drsná. Intenzívna hydratačná starostlivosť by teda nemala kompenzovať iba nedostatky vlhkosti v koži, ale tiež pomôcť jej schopnosti viazať vlhkosť v dlhodobom horizonte.

V INSTITUT ESTHEDERM akútne dehydratovanú pleť najprv upokojíme a intenzívne hydratujeme prostredníctvom starostlivosti Intensif Hyaluronic. Následne pleť naučíme byť samostatnou prostredníctvom starostlivosti Hydra System, ktorá prevychováva pleť k tomu, aby vedela fungovať normálne a dokázala si sama získavať a udržiavať vodu. Starostlivosť Hydra System prevychováva dehydratovanú pleť tak, aby vedela fungovať normálne a dokázala si sama získavať a udržiavať vodu. Pleť tak prestáva byť závislá od vonkajšej starostlivosti a je dlhodobo hydratovaná.

Zvýšenú pozornosť treba samozrejme venovať pokožke tváre a dekoltu, napáchané škody sa neskôr odstraňujú naozaj ťažko, takže lepšia je určite prevencia. Naša pleť je na rozdiel od zvyšku tela najtenšia, najcitlivejšia a aj najviac skúšaná, keďže práve tvár je počas celého roka vystavovaná počasiu a tiež nepriazni vonkajšieho prostredia. Poznáte to – v lete slnko, chlór, morská voda, v zime mráz, vietor a sneh, vo vnútri suchý, vykúrený alebo naopak klimatizovaný vzduch, horúce kúpele a sprchy, k tomu mračná dymu v podnikoch, litre vypitej kávy a ani na ulici plnej smogu a výparov to nie je o nič lepšie. A či sa vám to páči, alebo nie, všetky tieto faktory sa podpisujú na stave vašej pleti. Takže si viete predstaviť, prečo je starostlivosť o ňu taká dôležitá.

Prečo ale hydratovať?

Po prvé - prirodzený obsah vody v našej koži by ste sa mali snažiť zachovať, je to rovnaké ako keď pijete vodu, kvôli zachovaniu vnútornej rovnováhy. A po druhé – v hre je mladosť a krása vašej pleti, dehydratovaná pokožka jednoducho starne. Práve dostatočná hydratácia je zaručeným spôsobom ako si mladosť udržať čo možno najdlhšie. Pretože pleť, ktorá je dobre zavlažená a zásobená vodou sa dokáže najlepšie brániť pôsobeniu tak počasia ako aj negatívnym vplyvom prostredia.