Exkluzívny rozhovor so sympatickou vedkyňou s Isabelle Benoit

Exkluzívny rozhovor so sympatickou vedkyňou s Isabelle Benoit

Exkluzívny rozhovor so sympatickou vedkyňou Isabelle Benoit, považovanou za mozog spoločnosti INSTITUT ESTHEDERM. Riaditeľka pre výskum a inovácie v INSTITUT ESTHEDERM, Isabelle Benoit bola vzácnou návštevou na Slovensku a v Čechách. Mali sme tú česť stretnúť sa s Isabelle počas školenia spojeného s workshopom v priestoroch krásneho kaštieľa v Tomášove, prehodiť pár slov a prisľúbila nám aj krátky online rozhovor. Sme radi, že sa to podarilo a prezradila nám, ako ona zvláda svoje náročné pracovné tempo a aká je filozofia INSTITUT ESTHEDERM...


Zanechali ste v nás výborný dojem. Rád by som sa preto spýtal, ako sa udržiavate v kondícii, venujete sa nejakému športu? :) Je práve aktívny život súčasťou filozofie INSTITUT ESTHEDERM?

Aktívny život je určite, bez akejkoľvek pochybnosti, súčasťou filozofie ESTHEDERM. Naša značka koncipuje starostlivosť o pokožku ako pomoc ženám pri ich sebarealizácii. O pokožku sa staráme tak, aby žena opäť nadobudla sebadôveru, aby sa mohla na svoju pokožku spoľahnúť a vďaka nej prežívať svoj život naplno. Pokiaľ ide o mňa, tak veľmi dbám o rovnováhu všetkých stránok života ženy. Nech je už akékoľvek moje pracovné tempo, vždy sa snažím uvoľniť sa a venovať čas mojej rodine, ale aj sebe samej. Pravidelne plávam, s deťmi chodíme do múzeí a počas všetkých mojich pracovných ciest sa usilujem využiť čas čítaním kníh, tie mi otvárajú nové obzory. Aby človek takéto tempo zvládal, je v prvom rade nevyhnutné dodržiavať správnu hygienu života: jem vyváženú stravu, snažím sa, aspoň raz do týždňa, ísť si ľahnúť skôr ako obvykle. Napriek tomu sa nepovažujem za „wonderwoman“, a… len tak mimochodom, s niečím sa vám zdôverím: doprajem si 2 cigarety denne. To je veľká chyba, ale ja poznám dobré kozmetické produkty, ktoré pomáhajú zamedziť poškodeniu, ktoré tabak spôsobuje :) A to krém Radiance od ESTHEDERM, ktorý neutralizuje voľné radikály a podporuje mikrocirkuláciu, ktorú tabak poškodzuje.

Ako dlho už pracujete v spoločnosti Esthederm? Mali ste s kozmetikou Esthederm skúsenosti už aj predtým, ako ste ju vnímali v porovnaní s inými poprednými francúzskymi značkami? A ako ju vnímate teraz? Zmenilo sa to nejako?

Pre Esthederm som začala pracovať pred 7 rokmi a bola to taká “srdcovka”, nadchla ma filozofia tejto značky. Poznala som tím Výskumu a vývoja z obdobia mojej predchádzajúcej profesionálnej funkcie: ponúkala som aktívne kozmetické princípy pre veľké svetové kozmetické značky. Spomedzi všetkých mojich klientov mal Esthederm moje preferencie. Páči sa mi naša náročnosť, s akou pristupujeme k výberu týchto aktívnych princípov, ktoré musia preukázať významnú mieru účinnosti pri rešpektovaní daností pokožky, tak z hľadiska tolerancie, ako aj prirodzenosti samotného aktívneho mechanizmu. Veľmi citlivo sledujem našu snahu, aby všetky naše vedecké inovácie boli schopné konkrétne pomáhať ženám v ich každodennom živote. U ostatných značiek mám niekedy dojem, že jedna inovácia vytláča každú ďalšiu, ženy sa v tom akosi strácajú. V ESTHEDERM, je naším hlavným zdrojom inovácií život – je to definícia biomimetiky - a žena okamžite vníma, do akej miery naša starostlivosť môže meniť jej každodenný život.

Viem, že v INSTITUT ESTHEDERM ste Riaditeľkou pre vedecký výskum a podieľate sa na vývoji nových produktov. Môžete nám v skratke priblížiť ako to prebieha, na základe čoho sa rozhodujete, aký nový produkt sa uvedie na trh? A ako dlho trvá vývoj a príprava produktu pred jeho uvedením na trh?

Na vývoj nového produktu potrebujeme približne 18 mesiacov až dva roky. Celkom na začiatku stojí nový biologický mechanizmus, ktorý je výsledkom objavu vedeckého tímu. Mojou úlohou je uistiť sa, že tento objav môže priniesť ženám konkrétne benefity a taktiež, že tento mechanizmus je kompatibilný s filozofiou Esthederm. Ak to tak je, zabezpečujem prepojenie medzi tímom Výskumu a vývoja a marketingom, s cieľom garantovať zachovanie hodnoty nového konceptu počas celej fázy vývoja ako aj to, aby sme túto hodnotu dokázali správne vysvetliť našim kozmetičkám a klientkám.

Veľa našich zákazníčok sa nás pýta, prečo sa skončila výroba a predaj produktu Active de Jour? Čo by ste im odporučili ako náhradu tohto produktu?

Krém Radiance, ten totiž pokožku hydratuje a zásobuje energiou, pričom zároveň neutralizuje oxydačný stres. Jeho jemné čiastočky perlete okamžite menia sfarbenie pleti. V prípade agresívnych vplyvov z ovzdušia (znečistenie, slnečné žiarenie ...) môžeme k nemu pridať spray City Protect, ktorý zabraňuje fotostarnutiu.

Veľa sa hovorí o tzv. prevýchove pleti. Zakladateľ značky, pán Thorel, tvrdí, že na to, aby pleť ostala čo najdlhšie mladá, treba ju namiesto prílišného ošetrovania prevychovať...

Áno, tento princíp predstavuje našu podstatu. Je založený na našom hlbokom poznaní kože. Vieme, že je to mimoriadne nadaný organ, ktorý je naprogramovaný pre dlhý život, presahujúci 120 rokov. V podstate platí, že u každého z nás je koža vybavená výnimočnými zdrojmi zabezpečujúcimi podporu, ochranu a regeneráciu, tie umožňujú vlastnými silami si udržiavať zdravie a krásu po mnohé roky. Bohužiaľ, tieto úžasné zdroje sú vydané na nemilosť plynúceho času, ale aj vonkajším agresívnym faktorom. Celá filozofia značky spočíva v schopnosti nepretržite zvládať, mať pod kontrolou, tieto parametre starnutia a to tak, aby sme obnovili prirodzené zdroje a v čo najvyššej možnej miere ochránili pôvodnú kvalitu kože.

INSTITUT ESTHEDERM preferuje skôr pomalšiu cestu a snaha o rovnováhu a prevýchovu pleti sa deje krok po kroku. Ako ale presvedčiť zákazníčky, ktorým trpezlivosť chýba?

Náš dlhodobý prístup sprevádzajú ešte navyše aj okamžité benefity. Od prvého dňa používania si môže žena veľmi konkrétne všimnúť pozitíva, ktoré naše produkty pokožke prinášajú. Tieto okamžité benefity povzbudzujú ženu používať produkt dostatočne dlho, aby mohli biologické mechanizmy aktívne pôsobiť.

Veľa zákazníčok spoznáva kozmetiku INSTITUT ESTHEDERM cez celulárnu vodu. V čom je jej tajomstvo, v čom je unikátna?

Veľmi zjednodušene môžeme povedať, že priamou inšpiráciou pre celulárnu vodu je voda prítomná v koži. Obsahuje ideálny podiel minerálnych solí a stopových prvkov, pre lepší a dlhší život kožných buniek ako majú vo vode zbavenej minerálov, ktorá sa v kozmetike tradične používa. Okrem hydratácie je teda celulárna voda zdrojom mladosti pre pokožku. Táto voda je disponibilná v originálnej verzii, ako spray a v celej našej produktovej škále. Toto špecifikum dáva ešte väčší zmysel, ak si uvedomíme, že voda predstavuje v priemere 70 % obsahu krému! V Esthederm sme urobili všetko preto, aby týchto 70 % bolo skutočne blahodarným prínosom pre pokožku.

Na produktoch INSTITUT ESTHEDERM nie je uvádzaný SPF faktor. Veľa zákazníčok sa nás preto pýta, či produkty INSTITUT ESTHEDERM SPF faktor vôbec majú, resp. prečo túto hodnotu na produktoch neuvádzame.

Ale áno, naše produkty na opaľovanie, samozrejme, obsahujú SPF. Rozhodli sme sa neuvádzať ho, pretože informuje len o riziku z hľadiska spálenia kože. V Esthederm sme však presvedčení, že okrem spálenia je treba brať do úvahy aj poškodenie DNA, buniek a dermis. Vyvinuli sme teda patent, ktorý ide nad rámec SPF : Global Cellular Protection neutralizuje všetky negatívne sekundárne účinky UV, ale aj viditeľného svetla a infračerveného žiarenia. A navyše, okrem spálenia predchádza fotostarnutiu. Vďaka produktom Esthederm, určeným na opaľovanie, si môže žena naplno vychutnať radosť z opaľovania, bez rizika vzniku vrások.

Pri produktoch na opaľovanie INSTITUT ESTHEDERM prezentuje: nie je potrebné pokožku pred slnkom chrániť, je potrebné ju naučiť správne sa opaľovat a pokožka sa dokáže ochrániť sama. Čo si máme pod tým predstaviť?

Je skutočne potrebné chrániť kožu, ale opaľovanie je súčasťou prirodzenej ochrany. Melanín je zároveň filter UV, antioxydant a ochranca DNA. Podporovať opaľovanie malými dávkami slnečného žiarenia, to vlastne znamená podieľať sa na ochrane pokožky v dlhodobom horizonte. A to je ambíciou našej technológie pre opaľovanie- Adaptasun. Koža sa chráni opaľovaním! A navyše, náš patent GCP prináša biologickú ochranu a zvyšok prináša ochrana v podobe SPF.

Cez online diagnostiku sa nám často ozývajú dámy ktoré majú už okolo 30 rokov, ale stále ich trápi akné, mastná pleť, jej pnutie. Ich pokožka je dehydrovaná... Čo by ste im odporučili, ako majú zmeniť svoju pleť, ako ju naštartovať?

Škála Intensive Propolis bola vyvinutá špeciálne pre ozdravenie mastnej pokožky, s tendenciou k tvorbé akné. Má vysokú koncentráciu Propolisu, ktorého zdroj je priamo v úli. Propolis je prirodzené antiseptikum a neutralizuje bakteriálnu zložku akné. Navyše, má aj uvoľňujúce a upokojujúce účinky, postupne zmierňuje začervenanie kože. Pre hrubšiu pokožku s komedónmi, je určená škála Active Repair, zjemňuje mikroreliéf a to vďaka keratolytickej kombinovanej akcii kyseliny citrónovej a salicylovej. Technológia Repair urýchľuje hojenie menších nedokonalostí pleti.