EXCELLAGE BALM - KOMFORTNÝ BALZAM PRE SUCHÚ POKOŽKU. Novinka roku 2021

EXCELLAGE BALM - KOMFORTNÝ BALZAM PRE SUCHÚ POKOŽKU. Novinka roku 2021

Novinka od Institut Esthederm má bohatú maslovú textúru so zamatovým, objímajúcim a upokojujúcim dotykom, ktorá sa rozplýva na pokožke a prináša dlhotrvajúci pocit pohodlia.

Excellage Balm je objímajúci a zamatový, vyživuje a chráni, posilňuje kožnú bariéru veľmi suchej pokožky. Je vytvorený z polopevných oleokrištáľov v lamelárnych dvojvrstvách, čím napodobňuje štruktúru epidermis. Rozdiel teplôt medzi prípravkom a pokožkou počas aplikácie spôsobuje, že oleje obsiahnuté v prípravku sa jemno zmiešajú a vo výsledku poskytnú bohatý a elegantný dotyk so zamatovým finálnym pocitom.

Vysoko kvalitný a cenný kaméliový olej je zozbieraný jeden krát ročne na kórejskom ostrove Jeju, ktorý je zapísaný do zoznamu svetového dedictva UNESCO. Je obzvlášť bohatý na kyselinu olejovú ( omega 9 mastnú kyselinu) a intenzívne vyživuje pokožku, zlepšuje súdržnosť epidermálnych buniek a poskytuje bohatý a zmyselný pocit.

Trio rastlinných voskov z jojóby (zo zložením podobným kožnému mazu), mimózy (jemný a ochranný) a slnečnice (vyživujúci) je schopné absorbovať až 6 násobok svojej váhy vo vode. Pri aplikácii na pokožku toto voskové maslo vytvorí jemný a hodvábny závoj, ktorý ju chráni pred dehydratáciou. Obnovuje kožnú bariéru a mikroreliéf a tak mierni dehydratáciu. Polyoly, vybrané pre ich vysokú zvlhčujúcu schopnosť, udržujú pokožku hydratovanú až po dobu 8 hodín po aplikácii.

Aurélie Guyoux, Institut Esthederm vedecká riaditeľka:

Biologický výskum značky Institut Esthederm sa zameriava najmä na bunkovú komunikáciu. Inteligentný polysacharid získaný pomocou biotechnologických metód, je inšpirovaný komunikačnými mechanizmami, ktoré používali úplne prvé formy života na Zemi pre vysielanie a prijímanie informácii o zmenách zaznamenaných v ich okolitom prostredí. Táto primitívna bunková komunikácia je úcinná a potrebná, všetky živé bunky dnes komunikujú týmto spôsobom. Bunková komunikácia koordinuje výmeny v tkanivách a celkovo pôsobí na životne dôležité mechanizmy kožného ekosystému.

INTELIGENTNÝ POLYSACHARID

Je odvodený od biotechnologicky získaného cukru a zlepšuje komunikáciu medzi epidermálnymi bunkami. Prispieva k udržiavaniu dermoepidermálneho spojenia, zodpovedného za dermoepidermálne rozhranie, ktoré s vekom ochabuje. Tiež optimalizuje funkcie dermálnych buniek. Dochádza k zosilneniu epidermis, hustoty kolagénu a štruktúry mikroreliéfu. Obnovením komunikácie epidermálnych buniek INTELIGENTNÝ POLYSACHARID dodáva pokožke štruktúru tým, že zosilňuje epidermis a stimuluje syntézu kolagénu a tak pomáha zlepšovať mikroreliéf a pevnosť pokožky.