Prelomová inovácia Age Proteom - čo keby Vaša pleť starla 2x pomalšie?

Prelomová inovácia Age Proteom - čo keby Vaša pleť starla 2x pomalšie?

Medzi živými organizmami sú také, ktoré sú schopné regenerovať zdanlivo donekonečna, a to aj za extrémnych podmienok (žiarenie, teplota, atď.;) tieto organizmy sú známe ako extremofilné. V priebehu miliónov rokov evolúcie sa prispôbili a optimalizovali svoju biológiu tak, aby prežili a rozmnožovali sa aj v podmienkach blížiacich sa hraniciam životaschopnosti. Jedným z týchto organizmov je aj baktéria Deinococcus radiodurans. Prof. Miroslav Radman a jeho tím urobili prekvapivý objav: keď je táto baktéria vystavená silnému stresu, napríklad veľmi intenzívnemu gama žiareniu, je poškodená jej DNA , ale jej fyziológia zostáva nedotknutá, pretože je okamžite opravená vďaka špecializovaným proteínom - opravným enzýmom.

Práve týmito schopnosťami boli inšpirované vedecké laboratóriá NAOS. Výsledkom je vznik patentovanej biotechnológie AGE PROTEOM. Tento nový prístup je prvotriednou odpoveďou na dlhodobú starostlivosť o starnutie pleti.


Nie teda DNA týchto mikroorganizmov, ale ich proteóm (teda všetky ich proteíny) je mimoriadne odolný, čo zaisťuje ich prežitie napriek značnému porušeniu jej

Štúdiom biológie proteómu týchto mikroorganizmov, ktoré sú extrémne odolné voči všetkým typom stresu, sa profesorovi Radmanovi podarilo dokázať súvislosť medzi kvalitou proteómu a odolnosťou voči predčasnému starnutiu, pričom starnutie je dôsledkom nahromadenia mnohých vonkajších alebo vnútorných stresorov.

Kožné proteíny, ktoré sú kľúčové pre udržanie mladistvosti kože, zohrávajú úlohu, pokiaľ ide o štruktúru a funkciu. Tvoria štruktúru, oporu a hustotu kožného tkaniva, a patria medzi ne aj napríklad elastín alebo kolagén. Zaisťujú tiež správne fungovanie všetkých životne dôležitých fyziologických procesov, ako je dýchanie, oprava, komunikácia a likvidácia odpadových látok.

Tieto proteíny, ktoré sú nevyhnutné pre bunkový život, sú neobmedzené: enzýmy opravujúce DNA, hormóny, konexíny, ktoré sprostredkovávajú bunkovú komunikáciu, akvaporiny, ktoré prenášajú vodu cez rôzne kožné vrstvy... Všetky tieto funkcie plnia niekoľko špecializovaných proteínov, ktoré sa starajú o zdravie a krásu pokožky.

Proteíny: druhá najdôležitejšia zložka tela a hlavný zdroj dlhovekosti.

Pod pojmom proteíny chápeme všetky proteíny bunky, alebo organizmu. Jedná sa o druhú najväčšiu zložku tela po vode, tj. viac ako 20 %. Ako základná stavebná jednotka všetkých živých organizmov, sú proteíny skutočne životne dôležitou zložkou, ktorá zabezpečuje celú radu kľúčových funkcií vo všetkých orgánoch.

Mladosť pokožky je zakódovaná v jej proteóme Kožné proteíny, ktoré sú kľúčové pre udržanie mladistvosti kože, hrajú úlohu, pokiaľ ide o štruktúru a funkciu. Tvoria štruktúru, oporu a hustotu kožného tkaniva, rovnako medzi ne patrí aj napríklad elastín , alebo kolagén. Taktiež zabezpečujú správne fungovanie všetkých životne dôležitých fyziologických procesov, ako je dýchanie , oprava, komunikácia a likvidácia odpadových látok. Tieto proteíny, ktoré sú nevyhnutné pre bunkový život, sú neobmedzené: enzýmy opravujúce DNA, hormóny, konexíny, ktoré sprostredkovávajú bunkovú komunikáciu, akvaporíny, ktoré prenášajú vodu cez rôzne kožné vrstvy... Všetky tieto funkcie plní niekoľko špecializovaných proteínov, ktoré sa starajú o zdravie a krásu pokožky.

Pod pojmom proteíny chápeme všetky proteíny bunky, alebo organizmu. Jedná sa o druhú najväčšiu zložku tela po vode, tj. viac ako 20 %. Ako základná stavebná jednotka všetkých živých organizmov, sú proteíny skutočne životne dôležitou zložkou, ktorá zabezpečuje celú radu kľúčových funkcií vo všetkých orgánoch.

Mladosť pokožky je zakódovaná v jej proteóme. Kožné proteíny, ktoré sú kľúčové pre udržanie mladistvosti kože, hrajú úlohu, pokiaľ ide o štruktúru a funkciu. Tvoria štruktúru, oporu a hustotu kožného tkaniva, rovnako medzi ne patrí aj napríklad elastín , alebo kolagén. Taktiež zabezpečujú správne fungovanie všetkých životne dôležitých fyziologických procesov, ako je dýchanie , oprava, komunikácia a likvidácia odpadových látok. Tieto proteíny, ktoré sú nevyhnutné pre bunkový život, sú neobmedzené: enzýmy opravujúce DNA, hormóny, konexíny, ktoré sprostredkovávajú bunkovú komunikáciu, akvaporíny, ktoré prenášajú vodu cez rôzne kožné vrstvy... Všetky tieto funkcie plní niekoľko špecializovaných proteínov, ktoré sa starajú o zdravie a krásu pokožky.


Hlavná príčina zmeny kožného proteómu: karbonylácia

V dôsledku pôsobenia času a nepriaznivých vonkajších faktorov podlieha kožný proteóm rôznym zmenám, pričom najväčšou hrozbou je karbonylácia v dôsledku oxidácie, čo je nevratný jav, ktorý trvalo poškodzuje funkciu kože. Karbonylované proteíny strácajú svoju trojrozmernú štruktúru a nemôžu už plniť svoje biologické funkcie, a preto musia byť zničené alebo odstránené. S pribúdajúcim vekom je ich eliminácia náročnejšia a hromadia sa vo forme toxických agregátov, ktoré bránia fyziológii buniek a urýchľujú proces starnutia.

KARBONYLÁCIA, NAJVÄČŠIA OXIDAČNÁ HROZBA PRE PROTEÓM

S pribúdajúcim vekom sa hladina karbonylových proteínov v tele zvyšuje (tvorí až 30 % všetkých kožných proteínov).

DÔSLEDKY PRE POKOŽKU

Tie nevratné zmeny v proteínoch majú za následok výskyt vrások, mdlú a nerovnomernú pleť a stratu pevnosti a hustoty. V rohovej vrstve spôsobuje karbonylácia zníženie schopnosti pleti zadržiavať vodu a dehydratáciu pokožky.

V epidermis sú keratíny (obzvlášť citlivé proteíny) hlavným cieľom karbonylácie, ktorá narúša prenos svetla a mení jas a rovnomernosť pleti.

V dermis vyvoláva morfologické zmeny vo fibroblastoch a zároveň mení dermálny matrix tým, že rozkladá kolagénové a elastínové vlákna, čo vedie k predčasnému starnutiu pokožky, ktorá stráca hustotu, pevnosť a pružnosť.

Tzv. snežná baktéria, ktorá pôsobí ako chaperón (bodyguard) pre kožné proteíny

Táto baktéria (Arthrobacter agilis), ktorú v roku 2010 objavili v snehu vedci z laboratórií Naos, má úžasnú schopnosť prežitia, vďaka ktorej odoláva aj tým najextrémnejším teplotám. Jej extrakt má tiež oveľa silnejšie antioxidačné vlastnosti, ako referenčné molekuly. Jej schopnosť prežiť v extrémnych podmienkach je spôsobená prítomnosťou bakterioruberínov, červených biologických pigmentov, silných antioxidantov s chaperónovým účinkom, ktoré sú schopné chrániť jej proteóm.

Výskumným laboratóriám NAOS sa podarilo tieto bakterioruberíny extrahovať a vytvoriť účinnú látku schopnú obnoviť funkčnosť proteómu, ktorou sa vyznačuje mladá pleť.

Patentovaná biotechnológia AGE PROTEOM je prvým popísaným antioxidačným chaperónom. Znížením úrovne karbonylácie proteínov zabraňuje ich nenávratnému poškodeniu a pomáha obnoviť lepšiu funkčnosť celého bunkového života. Tento nový prístup je prvotriednou odpoveďou na dlhodobú starostlivosť o starnutie pleti.

PATENT BIOTECHNOLÓGIE AGE PROTEOM pôsobí na základnú príčinu starnutia pleti, optimalizuje dlhovekosť buniek a obnovuje funkčnosť, ktorou sa vyznačuje mladá pleť.

ÚPLNÁ OCHRANA PROTEÓMU, PRVÝ „ANTIOXIDAČNÝ CHAPERÓN“

Spoločnosť NAOS vďaka svojmu ekobiologickému prístupu preukázala, že bakterioruberíny z Arthrobacter agilis majú: • silnú afinitu s kožnými proteínmi, • jedinečnú antioxidačnú schopnosť s „chaperónovým efektom“. Sú schopné chrániť kožný proteóm pred akoukoľvek formou stresu a riešiť starnutie od základu.

  1. Ochrana proteínov ÚČINNOSŤ V DÔSLEDKU PÔSOBENIA CHAPERÓNOV (fyzikálny štít) VIAC AKO 80 % OCHRANNÝ ÚČINOK, Táto aktívna ingrediencia vytvára dokonalý fyzický štít, ktorý chráni štruktúru proteínov a umožňuje im dlhodobo zachovať funkčnosť.
  2. Ochrana proteínov ANTIOXIDAČNÁ ÚČINNOSŤ (biochemický štít) Proteínová proaktívna sila, ktorá dokáže chrániť výrazne silnejšie ako relevatné antioxidačné molekuly (koenzým Q10, glutathion, kyselina askorbová, lykopén).

Výsledkom je sérum bunkovej dlhovekosti - AGE PROTEOM

Sérum, ktoré pôsobí biomimeticky na kvalitu proteómu a trvalo posilňuje zdravie a mladistvosť pleti. Sérum AGE PROTEOM, ktorého zloženie využíva zdanlivo nesmrteľný organizmus, ktorý je schopný odolávať tým najextrémnejším stresorom, chráni a posilňuje všetky proteíny pokožky. Proteóm pokožky znovu získava svoju optimálnu funkciu a s ňou aj všetky prirodzené mechanizmy pre boj s príznakmi starnutia.

Zloženie podľa ekobiologických kritérií spoločnosti NAOS

  • Synergia jednotlivých zložiek navrhnutá tak, aby obmedzili používanie konvenčných konzervačných systémov a zlepšili afinitu k pokožke. • Použitie biomimetických zložiek, ktoré rešpektujú kožný ekosystém.
  • Dokonalá kožná a očná znášanlivosť.

Jemná, svieža a hydratačná textúra sa hodí použiť pod akýkoľvek prípravok staroslivosti o pleť a rešpektuje pH pokožky. Pokožka je po nanesení séra mimoriadne hebká, sérum pomáha predchádzať výskytu tmavých škvŕn a rozjasňuje pleť. Jeho jemná, štýlová vôňa stónmi čiernej slivky, ruže a bieleho pižma neobsahuje alergény.

UNIVERZÁLNE OŠETRENIE

Pre každý vek a každý typ pleti. Použitie ráno a večer po celý rok. Sérum by sa malo stať súčasťou každej rutiny krásy, či už samotnej alebo v kombinácii s pleťovým krémom.

ÚČINNÝ SYSTÉM OCHRANY

Tvorcovia receptúr zvolili polyoly, ktoré si rozumejú s olejom a vodou. Tieto viacúčelové polyoly sú hydratačné a prirodzene antimikrobiálne. Vďaka svojej schopnosti viazať sa na vodu v zložkách prípravku nedochádza v tejto vode k rozvoju mikroorganizmov. Ich spojenie s kyslým pH v afinite s pH pokožky umožnilo zaobísť sa bez konvenčného systému ochrany.